USDA NOP Mevzuatı
Tüm USDA organik ürünlerinin üretimi, işlenmesi, etiketlenmesi ve uygulanması için kural ve düzenlemeleri, Ulusal Organik Program (NOP) geliştirir. NOP, 4 faktörden oluşur. Bunlar:
USDA organik yönetmeliği 7 CFR Part 205
Yasaklanmış uygulamalar, gereklilikler ve Ulusal İzin Verilen ve Yasaklı Maddeler Listesi dahil olmak üzere tüm USDA organik standardı içerir.
Program El Kitabı
Rehber dokümanların, politika notlarının ve talimatların bu derlemesi, politikaları açıklığa kavuşturmayı ve organik faaliyetlere sahip olan, yöneten veya NOP yönetmeliklerine uyarak sertifikalama yapan kişilere yardımcı olmayı amaçlamaktadır.
1990 Organik Gıdalar Üretimi Yasası
Ulusal organik Program (NOP) u tanımlayan ve ABD’de satılan, etiketlenen veya “organik” olarak gösterilen tarım ürünlerinin yetkisini oluşturan Yasa.
Tarihçe
NOP standartlarının geçmişi, Ulusal Organik Programı oluşturan son kuralın tarihçesi
https://www.ams.usda.gov/rules-regulations/resource-center-preamble
NOP’un organik bitkisel ürün, organik hayvancılık ve organik işleme standardına doğrudan ulaşmak için https://www.ams.usda.gov/grades-standards/organic-standards linkine başvurunuz
NOP’a göre organik sertifikasyonun temel prensiplerine ulaşmak için https://www.ams.usda.gov/services/organic-certification linkine başvurunuz.
USDA-NOP Güncel organik ticaret bilgilendirmeleri için https://www.ams.usda.gov/market-news/organic linkine başvurunuz
Standartlar
Hizmetler
2012 yılında faaliyete başlayan Başak Ekolojik, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı Ve Türk Akreditasyon Kuruluşunun denetimi sonucu verilen yetki doğrultusunda organik tarımda denetim ve belgelendirme hizmeti vermektedir.
Detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçin